blå spirulina

Turkos är en färg jag är väldigt svag för. Så när jag äntligen hittade blå spirulina i pulverform här i Sverige gjorde jag genast en supergod så kallad ”smoothie bowl” på den. Blå spirulina, eller blå majik, utvinns ur blågröna alger och är mycket rikt på bland annat antioxidanter. 

Har tidigare blandat ner grön spirulina i diverse smoothies, puddingar och annat, men inte gillat att den påverkar smaken på ett negativt sätt. Den blåa varianten jobbar liksom bara i bakgrunden och bidrar med näring och vacker färg – megagilla på den! Avokadon tillsätter jag för att höja innehållet av protein och nyttiga fetter. Här är receptet på min smoothie bowl, för en person:

blå spirulina

1 skivad, fryst banan
1/2 avokado
1 kopp skivad, fryst mango och ananas
Krämig kokosmjölk
1/2-1 tsk blå spirulina i pulverform
Topping: björnbär, blåbär, mynta, kokosflingor eller något annat du är sugen på

Mixa ihop frukten och avokadon med en aning kokosmjölk. Tillsätt efter hand tills du får önskad konsistens. Tillsätt spirulinan mot slutet, mixa och lägg upp i en skål. Toppa och njut med både öga och gom!

Fler som har testat blå spirulina? Åsikter? Tar gärna emot recepttips också!

(Foto bilden ovan: Petra Månström)

Dela: