runelarsson770x400

Rune Larsson är Sveriges ultraguru nummer ett. Många är de människor han har inspirerat till att våga flytta fram sina gränser och testa distanser längre än maraton. Foto: Emma Shevtzoff/Magasin Spring.

”Idag gör jag kanske milen på 43-44 minuter, kanske. Jag är inte helt säker på det ens. Och så får man syn på någon som springer med lätta steg och då önskar jag att jag också kunde springa så. Men samtidigt tänker jag att när jag kunde springa så, då gjorde jag det. Jag tog tillvara på den tiden.”

Han avslöjar en pikant detalj han aldrig tidigare har vågat prata om. Och så får vi veta allt om nya boken, varför han inte tror på farthållare och det svenska intervallmissbruket. Dessutom går vi på djupet om alla de elaka rykten som cirkulerar kring honom och varför han valde att avsluta sitt samarbete med researrangören Springtime Travel efter många år. Min intervju med honom från 2014 är ett av de mest nedladdade i Maratonpoddens historia och efterfrågan på en uppföljare har varit mycket stor. Så nu, kära vänner, är den här. En rykande färsk intervju med mannen med mustaschen, energikakan och framför allt: de sanslöst uthålliga benen.

Lyssna direkt i spelaren nedan eller följ någon av länkarna:

Mycket nöje!

Share: