Petra Malm

Elitsoldat. Smaka på ordet. Vad ser du framför dig..? En muskulös man? Eller en 1,58 m lång kvinna på 50 pannor..? 😉

Petra Malm är pionjär. Många kvinnor har nämligen försökt, men hon var den första som klarade de extremt tuffa uttagningstesterna till SOG, Särskilda Operationsgruppen. Det är Försvarsmaktens elitstyrka bestående av särskilt uttagna och utbildade elitsoldater vars uppgift är att lösa farliga och krävande situationer över hela världen. För att klara det ställs extremt höga krav på såväl fysik och psyke.

Idag har Petra lämnat livet i Försvarsmaktens hemligaste förband bakom sig. Hon arbetar nu som tränare och föreläser om sitt liv som elitsoldat. Och det bästa av allt: hon gästar årets allra första avsnitt av Maratonpodden! En stor ära förstås, det här avsnittet hör till mina solklara favoriter i poddens historia! Vi pratar om vad som krävs för att klara de tuffa testerna, hur det var att vara ensam tjej i elitstyrkan, bästa tipsen till andra kvinnor som vill bli elitsoldater – och mycket mer!

Jag lovar, detta vill du INTE missa! Lyssna direkt i spelaren nedan, på Spotify i mobilen eller i poddapparna. Berätta gärna vad du tyckte sedan!

Foto bilden ovan: Erik Flyg

Share: