I rent studiesyfte bestämde jag mig för några dagar sedan att jag skulle lyssna på podden Måndagsvibe med Hannalicious och Lojsan. Tänkte att det kunde vara kul att ”kolla in vad ungdomarna har för sig”, typ 😉 Avsnittet med titeln ”Influenceravsnittet” gjorde mig extra nyfiken, så det fick det bli. Det handlade om livet som influencer och gick mest ut på att besvara olika lyssnarfrågor. Någon undrade, om jag minns rätt, om det fanns två läger i influencervärlden: de äldre och de ”coola yngre”. Efter ett tag kom Hannalicious och Lojsan fram till att det fanns det absolut och till det äldre lägret hörde bland annat Petra Tungården, 31 och Michaela Forni, 30.

Satt på bussen när jag lyssnade på det där, så kom på mig själv med att gapflabba. HERREGUD!!! Om en 30-åring är äldre, vad är då jag..? Halvdöd, med ena benet i graven? Hahahah!!! Sedan insåg jag att alla har ju sina referensramar. När jag var 20 kändes 40 väldigt avlägset, jag trodde knappt att folk som var över 40 kunde ta sig fram utan rollator. Och jag har alltid trott att man blir så jäkla uppstyrd och vuxen när man passerar 40, men har inte märkt något alls av det. Känner mig minst lika sprallig som för tjugo år sedan…minst.

Eller förresten. Känner mig faktiskt ännu spralligare och piggare än då, trots att det har hunnit hända många jobbiga saker i livet sedan dess. Men för varje prövning livet utsätter en för, desto mer lär jag mig att uppskatta det jag har. Det är jag väldigt tacksam för.

Hur är det för dig som läser det här? Hunnit få antytt att du är ”gammal”? 😉

Foto ovan: Jonas Hansen

Share: