OM MIG

slider_image1

Jag är kemisten som kastade labbrocken och valde att följa min barndomsdröm. 2003 blev jag journalist på heltid. Jag har alltid gillat att träna men löpning var inte min grej.

Mina första löpsteg tog jag 33 år gammal i december 2009, som följd av ett redaktionsmöte på Svenska Dagbladet där man efterlyste någon som kunde tänka sig att springa Stockholm Marathon året därpå. Och blogga om det hela. Jag gick så att säga in för uppgiften och resten är histora. Sedan den där decemberdagen och fram till slutet av 2015 drev jag Maratonbloggen på SvD.se, som snabbt växte till en av landets största löparbloggar.

Som frilansande journalist skriver jag om träning för uppdragsgivare som Friskispressen, Stadium Magazine, Aftonbladet Wellness, Svenska Dagbladet med flera. 2011-2012 ledde jag tillsammans med Sveriges maratonguru Anders Szalkai webbtv-programmet ”Spring!”. Jag är också fast krönikör för löparmagasinet Spring. Jag håller inspirationsföreläsningar om löpning som jag skräddarsyr tillsammans med aktuell uppdragsgivare, jag löpcoachar och dessutom tar jag uppdrag som moderator i träningsrelaterade sammanhang.

I mars 2014 bokdebuterade jag med Det är bara att springa (Karavan förlag). I början av 2014 startade jag också min egen podcast om uthållighetssporter, Maratonpodden, i samarbete med produktionsbolaget Beppo samt sponsorer som Apoteket, Apollo, Ormsalva, Resorb och Holistic. Vem hade trott att tjejen som var en av de långsammaste i plugget en dag skulle blogga om löpning, springa en massa lopp och dessutom ge ut en bok om sporten hon tidigare hade haft så svårt för? Idag tycker jag på riktigt att löpning är bland det roligaste som finns och om jag kan så kan du också – om du vill.

Utmärkelser och andra höjdpunkter:

  • En av de 100 mäktigaste i svenska sportbranschen 2012, 2013 och 2014 enligt tidningen Sportfack
  • Finalist Bästa träningsblogg 2009: magasinet Cosmopolitan
  • Finalist Årets träningsblogg 2012: bloggportalen Finest.se
  • En av Årets 100 inspiratörer 2010: tidskriften Leva
  • Grundare av och programledare för Maratonpodden, en av Sveriges populäraste poddar om uthållighetssporter, startade 2014
  • Medförfattare till Världens löpning, en guidebok till löpning i 13 världsstäder: Vagabond förlag (2013)
  • Författare till Det är bara att springa, en inspirationsbok om löpning: Karavan förlag (2014)
  • Grundade 2016 podden Ewerlöf & Månström, en podd om löpning och livet som jag leder tillsammans med löparstjärnan Malin Ewerlöf

Låt mig inspirera dig att hitta just din väg till lustfylld och effektiv löpning!