MIN BOK

löparbok

Behövs det verkligen ännu en löparbok? Det var en fråga många ställde mig i samband med att min debutbok ”Det är bara att springa” såg dagens ljus i mars 2014.

Mitt svar? Ja, det gör det absolut! Det finns gott om böcker som talar om för läsaren hur hon eller han ska springa. Men antalet böcker som tar upp frågan om varför man egentligen springer, vad man gör när man tappar lusten att springa och hur man gör löpningen till en livslång kärlek – de är betydligt färre.

Med Det är bara att springa vill jag öka glädjen och inspirationen hos dem som ägnar sig åt löpning. Jag har intervjuat kända löparpersonligheter som alla berättar om sporten ur sin unika vinkel: Anders Szalkai, Evy Palm, Anders Gärderud, Kjell-Erik Ståhl, Lisa Nauclér och Charlotte Karlsson i Runday men också den mentala tränaren Michael Södermalm samt min fantastiska träningsguru Ingmar Ekstrand. Intervjuerna varvas med en rad bloggpärlor som genom åren rört om lite extra i löpargrytan.

Några röster om löparboken:

Mia ”MarathonMia” Thomsen:

”Petra Månströms debutbok är här. Den är klockren för alla som håller på med löpning och en perfekt gåva till dem som känner för att börja. Eller för att hitta hjälp att landa i just sin egen löpning om man råkar vara förvirrad. Den ger inspiration, skapar motivation och filar ner några trösklar som kan vara svåra att ta sig över när man vill ut och kuta.”

Staffan Dahlgren:

”Boken avdramatiserar löpning som ibland framställs som mer komplicerat än det behöver vara och titeln ”Det är bara att springa” känns mer än väl vald för ändamålet. Också den mer vana löparen har behållning av personporträtten och de personliga reflektionerna från kända löparprofiler. Boken ger dessutom ett exklusivt intryck med fina bilder tryckt på tjockt blankt papper.”

Marita Englund:

”Mycket bra bok, lättläst, rolig, uppmuntrande, inga pekpinnar, bra underbyggd, trevliga och glada bilder. Intressanta personer som medverkar i boken. Tycker om Petras sätt att beskriva saker, hon är duktig, intresserad av andra och vill få fler att upptäcka den utomordentligt enkla motionsformen som löpning är.”

Vill du köpa ett signerat exemplar av boken till specialpris, med min unika leopardstämpel? Då kontaktar du mig genom att skicka ett mejl hit.