MIN BLOGG – SVERIGES BÄSTA LÖPARBLOGG!

löparblogg

Nyligen fick jag en jätterolig nyhet, det är nämligen så att den här bloggen har utsetts till Sveriges bästa löparblogg! Ni kan ju fatta att jag känner mig superstolt över den här utmärkelsen!

Ni som känner till min bakgrund vet ju att löpning knappast stod högt i kurs hos mig när jag fick en startplats till Stockholm Marathon 2010 i min hand. Då jobbade jag på Svenska Dagbladet och fick i uppgift att blogga om min träning inför loppet på SvD.se. Bloggen växte snabbt i popularitet och gick en kort tid senare förbi både Nöjesbloggen och Ledarbloggen och blev tidningens mest lästa blogg. Sedan blev den störst i Sverige bland löparbloggar också. Galet kul!

Och vet ni, jag tröttnar aldrig på det här! Jag har ju slutat på Svenska Dagbladet och driver numera min löparblogg (som nu inte bara handlar om löpning utan en massa annat livsviktigt också!) på egen domän, det är superkul att alla fantastiska människor fortsätter att läsa, kommentera och engagera er. Ni är bäst! I början av mitt bloggande var det viktigt att dela med sig av snittfarter, pulskurvor och annan data, men med tiden känns det där allt mindre viktigt.

Förut matade jag alltid in dagens pass i datorn, numera använder jag bara klockan som ett hjälpmedel för att hålla rätt puls under intervaller och annan träning. Fullt fokus ligger på glädje, välmående och njutning. Visst ska man få prestera om man vill, men på sina egna villkor. På ett sätt som känns bra i magen och som man tycker att man orkar hålla igång med långsiktigt.

Det är medieanalysföretaget Cision som tar fram den här topplistan och bloggarnas placering grundas på en metodik som utgår från inlänkar, relevans, hur ofta bloggen uppdateras, läsarkommentarer och populäritet i sociala medier. TACK igen till er för att ni läser!

Foto bilden ovan: Jonas Hansen

Share: