löparvagn

Vad väljer du: att vara hemma en halvtimme extra med barn och sambo – eller ta en lika lång löptur som du vet förmodligen kommer att göra dig till en roligare och gladare mamma (eller pappa)? För oss som gillar att träna är svaret rätt så enkelt. En halvtimmes bortavaro som i gengäld ger flera dygns harmoni och glädje, inget att fundera över.

Därför tycker jag det är så fascinerande att många, då menar jag främst folk som inte tränar själva, tycker att träningen är den där yttersta lyxen som självklart är det första man skär bort när man får tidsbrist. Jag ser massor av andra saker som jag hellre skär ner på. Till exempel:

– Tid framför tv:n
– Sitta och fika (man kan springa och snacka istället, även om sittande fika förstås också är kul)
– Ligga i soffan

Jag fattar absolut att det är skönt att slöa i soffan, det tycker jag också. Faktum är att jag aldrig har uppskattat sofftiden så mycket som nu, just för att den är så begränsad. Det tar emot galet mycket att dra på sig träningskläderna och ge sig ut, särskilt när kroppen är stel och huvudet värker, men det är ju alltid värt det. Det behöver heller inte vara någon superlång runda, bara att få röra på sig i friska luften en stund gör underverk med humöret.

Så nej, jag tänker inte sluta träna ”så där mycket”. För ”så där mycket” är just nu ett par timmar i veckan, de timmarna vägrar jag tumma på. Då tummar jag hellre på tv- och sofftiden och får en bättre sömn istället.

Hur tänker ni andra träningssugna mammor, får ni också liknande kommentarer gällande er träning och ambitionerna med den? 

Share: