SAMARBETE: LJUVLIG FUDGE PÅ MANDELSMÖR OCH KOKOSOLJA

Fudge på mandelsmör och kokosolja

Fudge! Bara ordet gör att det vattnas i munnen på mig. Jag har hittat en ny favoritåterhämtning som är superenkel att göra och som fungerar lika bra efter passet som till kaffet när du bara är sugen på något.


Ni som har följt mig ett tag vet ju att min sambo är fantastisk på att laga mat. Men godis, desserter och sådant, det är han inte lika intresserad av. Tur för honom då att jag älskar sötsaker! Därför kommer det här samarbetet väldigt lägligt, jag har nämligen fått i uppdrag av Bodystore att beställa hem produkter från dem, testa dem och berätta om dem i mina sociala medier.

Bodystore är ju specialister på det trendiga produktsegmentet med så kallade superfoods och raw food och jag bestämde mig för att hitta på något lite mer godisaktigt för en gångs skull. Hey, jag är ju godisgris liksom – visst måste det gå att fixa till något riktigt gott på nyttigheter som mandelsmör, kokosolja med mera? Och absolut, här kommer receptet på galet god fudge!

FUDGE PÅ MANDELSMÖR OCH KOKOSOLJA

1 dl mandelsmör
3 1/2 msk kokosolja
2 tsk honung
1/4 tsk vaniljpulver (helst på äkta vanilj)
1 rejäl nypa havssalt

Så här gör du:

Rör ihop alla ingredienserna utom havssaltet i en skål i vattenbad. Ta sedan bort skålen från vattenbadet och rör om en liten stund till. Häll upp i en liten form klädd med plastfilm eller bakplåtspapper. Ställ in formen i frysen tills fudgen stelnat och skär sedan i bitar. Fudgen smälter väldigt snabbt så ta fram den precis innan servering, då du strör över havssaltet. På bilden ovan ser du förresten också frystorkade jordgubbar, som jag beställde samtidigt som ingredienserna till fudgen. Också supergoda snacks!

Smaklig spis! Jag älskar denna fudge och kommer att göra den massvis med gånger!

Foto bilden ovan: Petra Månström

Share: