träningsfilosofi

Så fort jag uttrycker en åsikt i sociala medier eller i någon av mina poddar så kommer den där kommentaren som ett brev på posten. Väldigt lustigt, tycker jag, eftersom ju det här med att uttrycka åsikter är en viktig del av mitt jobb.

Hur ska du träna? Vad är egentligen träning? Hur kan du tänka om din träning? Hur gör man om man vill hålla över tid och inte skada sig? Det här är vanliga frågeställningar som jag ofta återkommer till i mina kanaler. Och nästan alltid dyker de här kommentarerna upp: ”Varför kan folk inte bara få göra som de vill?”

Men JA! Gör som du vill! Träna som eliten, strunta i att träna eller träna mittemellan. Eller på ett sätt som passar DIG. Vi lever i ett fritt land, det är ingen som tvingar dig att träna på ett visst sätt. Bara för att en influencer uttrycker en åsikt i sina kanaler betyder det inte att det är den ultimata sanningen som du måste hålla dig till. Och ja, känns det jobbigt att folk uttrycker åsikter så går det alltid att avfölja.

Det bästa jag vet är att vrida och vända på saker, att debattera och diskutera. Därför är jag så glad att majoriteten av mina följare i sociala medier har samma inställning, att uttrycka olika åsikter och ta del av nya synsätt. Men att stänga en diskussion genom att säga att alla får tycka och göra som de vill, det tycker jag är väldigt trist och linjärt.

Men, som sagt: var och en får ju tycka som de vill. Fast det är väl underförstått? 😉

Foto bilden ovan: Emma Shevtzoff

Share: