image

Alltså, jag bara älskar dessa tropiklopp! Nu har det hunnit bli tre stycken: halvmaran i Punta Cana, på Seychellerna och nu senast här på Mauritius.

Det är verkligen en speciell upplevelse och det är en skön pionjäranda med lopp som inte har den där supervälsmorda organisationen som de riktigt stora stadsloppen har.

Det kommer en fyllig race report inom kort, men ville bara lämna en liten rapport om gårdagens lopp. Vi startade i ottan, vid 7.00, mitt på en landsväg vid havet. Inget startskott och ingen speedad speaker, bara en funktionär som stod och ropade ”Three, two, one – GO!! Good luck to all of you!”

Loppet var tufft. Det var ganska varmt, men framför allt fuktigt och vädret bjöd på utmaningar. Det blåste kraftig sidvind så att jag knappt kom framåt, det ösregnade och sedan kom solen fram och flödade med värmande strålar. Det var också backigt, de sista fem kilometerna bestod till 90 procent av uppförsbacke.

Men tydligen krigade jag på bra, för när vi var tillbaka på hotellet fick jag sms av tävlingsledningen att jag hade kommit trea! Vilken överraskning, men klart att när eliten lyser med sin frånvaro så får vi motionärer lite mer spelrum. Pallplats, inte illa! Men framför allt var det SUPERKUL och ett minne för livet!

Mer inom kort här på bloggen, som sagt! Lägger också ut en hel del bilder på mitt Instagram, så välkommen att kika in där 🙂

Dela: