Petra Månström

Jag pratar ju ofta om hur viktigt det är att ta ledigt ibland – och våga njuta av det. Samtidigt märker jag att det kryper i hela kroppen efter någon dagar utan jobbsnurran…

Ja, jag är verkligen sämst på att vara ledig. Jag inser det. Den där krypande känslan av att missa något, att det händer saker som jag inte kan kontrollera, att jag kommer att ligga steget efter ”alla andra” om jag inte uppdaterar och är ”på det” hela tiden – den är jobbig. Kanske är det här något som är extra vanligt bland företagare? Eller kanske inte.

Men hur som helst så gillar jag inte att den där känslan kommer. Jag skulle gärna vilja lära mig att få bort den, men det verkar vara supersvårt. Är det någon som har ett klokt tips på hur man kan lära sig att koppla av ”på riktigt”? När jag tänker efter så är det nog framför allt när jag springer eller tränar något annat där jag måste vara 100 % närvarande som tankarna försvinnner… Eller när vi var uppe i fjällen nu i höstas.

Hur som helst, tar gärna emot tips! Och ha den bästa fredagen!

Foto bilden ovan: Luca Mara

Share: