nyårslöften

Nyårslöften, brukar du avge sådana? Inte jag, men i år är det faktiskt ett par saker som jag tycker passar perfekt att ha som nyårslöften. Inga jättegrejor, tycker kanske någon. Men för mig är de rätt så revolutionerande och kommer att vara väldigt tuffa att ro iland. Här är de:

1. Jag ska aldrig mer använda uttrycket ”Inte ta ut segern i förskott”
Det var Micael Dahlén som tog upp detta i min intervju med honom för Maratonpodden. Han har forskat en hel del inom området lycka och just det här att begränsa sig själv och sina möjligheter att uppleva lycka genom att säga just ”Inte ta ut segern i förskott” är ju exakt så tokigt så det låter. Hellre att jag utgår från att saker kommer att gå bra, än att räkna med att de inte kommer att göra det. Punkt. Tack, Micael, för insikten!

2. Jag ska aldrig mer använda ordet ”lagom”
”Lagom” är för mig mellanmjölk, varken eller, ett uttryck när man inte vågar ta ställning. För mig alltså. Har kommit fram till att jag som person behöver lära mig att ta ställning mycket tydligare i olika situationer, min konflikträdsla är inte särskilt utvecklande nämligen.

nyårslöften

3. Jag ska lära mig att laga minst två maträtter utan att behöva kolla på receptet femtio gånger i minuten
Skrev här på bloggen och på mitt Instagram om detta tidigare i veckan. Mina tillkortakommanden inom området matlagning är jobbiga och jag är liksom osäker på hur man kokar ett ägg. Det håller inte, jag är 40 år gammal och har en son som snart kommer att växa och bli en hungrig kille. Jag MÅSTE bara lära mig lite basic matlagning. Nyårslöftet inför 2017 blir att klara av att laga minst två maträtter ”utantill”.

Så. Det var mina nyårslöften. Som sagt inget revolutionerande, men för mig innebär de stora saker. Såväl i mitt arbete som i privatlivet. Ska bli mycket spännande att se vart de leder mig under nästa år. Kommer du att avlägga några nyårslöften? Gott nytt år, kära läsare! 

Share: