aperitivo

Jag har blivit helsåld på italienska aperitivo, alltså fördrink och smakrikt tilltugg en stund innan middagen. Faktiskt så förtjust att jag ofta låter tilltuggen blir så många och rikliga att de blir själva middagen! Det här högg jag in på när jag kom hem efter gårdagens halvmara!

 

 

I senaste avsnittet av Maratonpodden får du inte bara en inspirerande intervju med en av Sveriges främsta profiler inom löpning, Mia ”MarathonMia” Thomsen. Dessutom bjuder poddens partners Zeta och Enjoy Wine på just italiensk aperitivo. Och att fixa till aperitivo är inte det minsta svårt. Här är tips på vad du kan lägga på faten för att få de eventuella gästernas (och dina) smaklökar att slå frivolter:

Marinerad kronärtskocka

Tryffelburrata med lätt soltorkade körsbärstomater

Crostini med kronärtskockskräm och tapenade

Grissini

Bresaola

Prosciutto

Snackoliver citron

Kalamataoliver

– Färsk basilika

Dryckestips:

– Alkoholfritt: Barrels and Drums Sparkling Chardonnay

– Alkoholhaltigt: Marin (2287)

Fler italienska recept hittar du på Zetas hemsida.

(Foto bilden ovan: Petra Månström)

Dela: