motion

Träning, träning, träning. Ironman, ultramaraton, swimrun, hinderbanelopp, maraton, ultratriathlon… Visst finns det många utmaningar i träningsväg att sätta tänderna i.

Sedan är det också så att dygnet har 24 timmar och det finns något som heter livet. För inte så länge sedan var jag singel och hade hur mycket tid som helst att lägga på träning. Jag kunde köra två pass om dagen och älskade det. Tänkte inte så mycket på framtiden utan var mycket här och nu. Vågade nog inte tänka så mycket framåt eftersom jag blev stressad av tankarna kring hur det skulle bli med familje- och barngrejen.

Bara några år senare ser mitt liv helt annorlunda ut. Visst finns det fortfarande en hel del tid att lägga på träning, vilket jag också gör, men ska sanningen fram så är motivationen att riva av galet många pass inte längre lika hög. Att ha barn är förstås underbart men också enormt energikrävande och då är vi ändå två här hemma som kan turas om med alla sysslor.

Jag kan känna mig så dränerad på energi att jag inte orkar träna fast jag har tid. Ibland väljer jag hellre soffan och en tidning eller en fika med en kompis istället för träning. Så går man in på sociala medier och ser hur andra får till sin träning fast de har barn. De cyklar intervaller på trainern, kör långpass i mörkret sent på kvällen eller simtränar supertidigt på morgonen. Då kan jag känna mig lat och slö, jag som har så flexibla arbetstider att jag ju har all tid i världen att komma iväg.

Men ändå sitter jag där i soffan ibland och njuter av det. Funderar över varför jag blir stressad av vad andra gör. Nu jämför jag ju igen! Det är ingen bra idé! För jag tänker att som klyschan säger: all träning som blir av är bra. Den är värdefull. DU är värdefull. Jag hoppas att ingen därute struntar i att träna för att hon eller han känner att det ändå inte är någon idé. Det är visst en idé, även om det blir en gång varannan vecka.

Läs också gärna mitt inlägg ”Man behöver inte köra en Ironman för att duga”

Ja, så tänker jag där i soffan. Anpassar mitt Insta- och Facebookflöde efter var jag befinner mig i livet. Kommer på mig själv med att börja följa helt andra konton, som är mer åt mat- och resehållet. Det känns skönt och kravlöst. Älskar det!

Foto bilden ovan: Jonas Hansen

Share: