Först: har fått så många underbara mejl och meddelanden med anledning av mitt förra inlägg här på bloggen att jag är helt överväldigad. Så otroligt mycket klokhet och kärlek det finns i människor ändå. Det inger hopp.

För i fredags var det verkligen mörkt. Utlösande faktorn var nog att jag dagen innan hade lyssnat på en podd där en ”kändisinfluencer” berättade hur mycket hon kunde fakturera för ett sponsrat inlägg i sociala medier. Konstaterade att enträget jobb och slit tydligen inte lönar sig, inte heller strävan efter hög kvalitet vad gäller text och bild. Det gjorde mig sorgsen och påmind om spelreglerna i den värld vi lever i.

Helgen har jag ägnat åt 100 procent träningsvila och reflektion över vad jag ska göra framöver. Älskar ju sociala medier, åtminstone interaktionen med dig som läser och kommenterar. Men sedan har vi ju det där bruset som mest irriterar, oftast konton som jag inbillar mig att jag borde följa bara för att vara uppdaterad med vad som händer i min ”bransch”. Och så har vi event som jag nästan känner mig tvingad att vara med på, bara för att inte missa något ”viktigt”.

Kom fram till att jag måste ju faktiskt ingenting. En klok människa på Instagram tipsade om senaste Värvet-avsnittet med Mia Skäringer Lázár, hon trodde att jag skulle känna igen mig i mycket. Och det gjorde jag! Verkligen! Jag behöver inte känna mig misslyckad bara för att jag inte är tjenis med allt och alla i influencervärlden, det är helt okej att välja att stå lite vid sidan av och inte kasta sig in i allt. Jag måste på riktigt med hjärtat gilla något för att kunna säga att jag gillar något och därför väljer jag mina event med omsorg. Kanske känner någon igen sig i det här också..?

Framöver då..? Jag vill jobba mer med mekanismerna bakom den här influencercirkusen snarare än att stå mitt där på golvet, i flödet. Har lärt mig massor under de år jag har jobbat digitalt med sociala medier och ”influencer marketing”, ofta sådant som man aldrig har en susning om ifall man inte själv har varit influencer. Utsågs dessutom till en av Näringslivets Superkommunikatörer 2017 av tidningen Resumé, det innebär väl kanske att jag gör någonting rätt i alla fall 😉 Ja – kommunikation med hjärta, på mitt sätt, det vill jag prata mer om.

Kommer dock aldrig att släppa det här: blogg, podd och Instagram. Men kanske värna lite mer om hur jag mår när jag befinner mig där. Typ så går tankarna just nu. Har du några kloka tankar du vill dela om det här, gör gärna det! Kram!

Foto bilden ovan: Emma Shevtzoff

Share: