grandgaube1

Livet som egenföretagare är en ständig kreativ utmaning, precis som livet självt.

Funderade på precis det när jag satt och filosoferade i bubbelbadkaret på vårt hotellrum här på Mauritius. Vi bor på ett helt fantastiskt hotell, LUX Grand Gaube, som är beläget utanför en gammal fiskeby på öns norra del. För tjejen som brukade sitta hemma vid köksbordet och resa med fingret på kartan och knappra fram hittepåresekataloger på skrivmaskinen hemma är det här en dröm som slår in.

grandgaube2

grandgaube4

Jag har fått lära mig att hålla i slantarna, att äta upp allt på tallriken och att alltid hålla utkik efter extrapriser i affären. Att inte köpa de dyraste jeansen utan de mest prisvärda och att inte lyxa till det i onödan. Men nu kände jag att den här gången behövde vi något extra.

Den gångna våren har varit den galnaste i mitt liv, så här långt. För samtidigt som jag har tagit mina allra första stapplande steg som nybliven mamma med allt vad det innebär så har jag kämpat på med att bygga upp mitt företag. Jag började med två tomma händer och ingen annan än mig själv. Det ÄR tufft att inte ha någon som säger åt en hur man ska göra, som öppnar dörrar och hjälpa en att komma i kontakt med rätt folk.

grandgaube3

Jag har googlat, knackat dörr, ringt otaliga telefonsamtal och tjatat och tjatat. Hör och häpna – i våras hörde för första gången företag av sig till mig istället för tvärtom. För första gången har någon hört av sig och efterfrågat ett samarbete i mina kanaler istället för att jag kommer med mössan i hand.

DET är stort. DET är en milstolpe i livet som entreprenör. DET tål att firas! Så den här gången blev det en IRL-resa till landet i låtsasresekatalogen som jag satt och knapprade på skrivmaskinen hemma någon gång på 1980-talet…

(Foto bilderna ovan: Jonas Hansen)

Dela: