Saffranskladdkaka

Här har ni en dessertfantast som är sjukt svag för kladdkaka. Igår kom jag på att varför inte göra en julig variant på den här klassikern genom att använda saffran och vit choklad.

Sagt och gjort, här är resultatet. Hur det smakade? Jo, en helt underbar kombo av lagom mycket seghet och den där ljuvliga saffranssmaken. Den här kakan är helt enkelt ett måste, gillar du kladdkaka kommer du att älska den här varianten. Servera med till exempel rårörda lingon, hallon, grädde, glass eller bara naturell.

12 bitar

100 g smör
1/2 g saffran
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
Smör till formen

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175°C.

Smörj en form, ca 24 cm i diameter. Formen får gärna ha en avtagbar kant.

Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och rör ner saffranet. Dela chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i smöret, rör om så att chokladen smälter.

Blanda ägg och socker i en skål. Rör ner smörblandningen och sikta ner mjölet genom en liten sil. Häll smeten i formen.

Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna i formen på galler. Servera kakan när den har kallnat.

Fler kladdkakefantaster här? Och någon som kanske har testat saffranskladdkaka redan? Ha en fin andra advent!

Foto bilden ovan: Petra Månström

Share: