Petra Månström

Hej!

Ända sedan du skrev inlägget om att inte räkna kalorier m m har jag funderat. Jag har alltid önskat att jag kunde göra likadant. Äta det jag är sugen på, inte hela tiden tänka efter. Kunna ta något gott efter maten. Men min kropp verkar tycka annorlunda. Min kropp ser inte ut som din och har aldrig gjort. Jag är byggd på ett annat sätt. Det känns därför alltid som att jag måste hålla koll och att vikten annars sticker iväg… Oerhört frustrerande. Jag har även jag haft problem med ätstörningar. Dessutom har jag en hel del magproblem som krånglar till kosten ytterligare.

Jag är genuint glad för din skull, att du mår bra. Men du ser ju fantastisk ut och har en kropp många strävar efter. Men vi med en annan kropp som kämpar finns också. Vill inte kritisera dig men varje gång någon skriver sådana inlägg och själv ser ut som normen blir det jobbigt. Men fortsätt inspirera! Jag gillar det du gör! Så hoppas inte du tar detta på fel sätt ❤️

Bakgrunden till mejlet är en Q&A jag hade på mina Insta Stories för några dagar sedan, där jag bland annat fick frågan om hur jag ser på mat och balans och om jag räknar kalorier. Uppskattar verkligen mejlskrivarens öppenhet och ärlighet. Det finns en anledning till att jag inte skriver överdrivet mycket om hur jag äter och det är just för att det ÄR oerhört svårt att navigera rätt när det handlar om kost, kropp och träning. Särskilt om man har en, som skribenten uttrycker det, normkropp.

Min nyfikna fråga till dig som läser det här är: hur kan vi göra för att bättre prata om de här så känsliga ämnena på ett inkluderande OCH peppande sätt? Kom jättegärna med dina tankar!

Foto bilden ovan: Jonas Hansen

Share: