8 jobbiga saker med att inte längre vara gravid

Jag är ju som bekant inget större fan av att vara gravid, jag trivs bäst utan bulle i ugnen. Har hellre bullen i famnen, liksom. Men det finns faktiskt en del nackdelar med att inte längre vara på smällen. Här är 10 av dem:

1. Gravidsvallet är ett minne blott
Jag har alltid lidit av mitt tunna hår. Därför var det en fantastisk känsla att se hur håret blev tjockt, glansigt och härligt under graviditeten. Ett tag trodde jag att Hollywoodsvallet var här för att stanna, men ack vad jag bedrog mig. Nu är man tillbaka på ruta ett igen. Kanske läge för extensions?

2. Ingen håller upp dörren åt dig längre
Under graviditeten började jag faktiskt få lite hopp för mänskligheten. Just den här gentlemannagrejen med att hålla upp dörrar åt andra kan jag verkligen sakna, numera får jag dörrarna i ansiktet istället. Sju gånger av tio.

3. Mensen från helvetet!!%%%&&!!
En stor fördel med att vara gravid är att man SLIPPER MENSEN. Fy sjutton vad jag INTE saknade detta månatliga elände. Post-graviditetsmensen är verkligen from hell, det blöder mer än någonsin, det värker mer än någonsin och man är bitchigare än någonsin. Blä.

bebis-gravid

4. Ingen bryr sig om dig längre 
När man bakade unge undrade alla hur du mådde och frågade en massa. Nu är allt fokus på barnet, vilket förstås är kul. Men ibland vill man bara ta till orda och skrika att ”Hallå! Jag har mensvärken from hell, ifall någon undrar! Och så har jag tappat mitt fina Hollywoodsvall! Krama mig då!”

5. Din partner fixar inte längre allt åt dig
Som gravid kunde man alltid räkna med hjälp med det mesta. Som att fylla en skål med godis och ge den till dig, där du ligger i soffan. Eller åka över halva stan för att fixa en särskild sorts kanelbulle åt dig. Nu är den tiden ett minne blott, nu får man fixa kanelbullen själv om man vill ha den. Trist men sant.

6. Man kan inte längre dra gravidkortet
Det var inte bara partnern som fixade en massa saker åt en under graviditeten. Jag tror knappast att det finns någon annan tid i en kvinnas liv då hon liksom är viktigast av alla. Är det någon som ska få sitta på tunnelbanan så är det den gravida kvinnan, skulle den gravida kvinnan få värkar släpper alla allt de har och hjälper henne – och så vidare. Så är det inte längre, nu är du som alla andra.

7. Den charmiga hormonranden bleknar bort
Tyckte faktiskt att den var lite mysig! Liksom som en hälsning från den lilla människan som blir till. Först ville jag att den skulle försvinna fortare än fortast, men nu saknar jag den – hormonranden på magen alltså.

8. Väntan är över
Det fanns ändå någon slags magi i att gå i väntans tider. Folk sa åt mig att ta många, många bilder på magen – för sedan skulle jag sakna den. Jag tvivlade på det där. Men nu kan jag känna att jag ibland kan sakna den där känslan av att gå runt och vänta på något som man inte har en aning om hur det ska bli. Man kan bara fantisera. Nu har jag facit, vilket förstås är fantastiskt. Men ändå, väntans tid kommer aldrig tillbaka och det kan kännas lite vemodigt.

Någon som vill tillägga något? Kommentera gärna! 🙂

Share: